vineri, 2 martie 2012

J.R.R. Tolkien - Hobbitul

Despre carte:

 Hobbitul, preludiul trilogiei Stapanul Inelelor, este povestea unor aventuri extraordinare prin care trece un grup de piticuti, in cautarea unei comori pazite de dragonul Smaug Magnificul.
Participant fara voie in aceasta expeditie periculoasa, Bilbo Baggins, un hobbit iubitor de confort si lipsit de ambitii, isi descopera spiritul de aventura intr-o calatorie in care intalneste troli, elfi, paianjeni uriasi, orci, dar si prieteni adevarati.

Parerea mea:

Intai sa va comunic cum am ajuns sa citesc aceasta carte: la insistentele unei persoane care imi spunea ca este extraordinara.
Sincer, dupa ce am terminat-o, imi tot puneam intrebarea "de ce am acceptat sa citesc o carte pentru copii?". Nu am simtit spiritul de aventura, iar imaginatia mea nu a reusit sa o ia din loc. Cred ca e prima carte pe care o citesc si nu reusesc sa-mi imaginez locurile pe care autorul le descrie, nu am reusit sa intru in forma (sa zicem). Nu m-am topit citind-o. Atat de multe nume, atat de multe personaje in intervale de timp scurte, ca practic, uitam cine ce era (dusman sau prieten). Pentru mine e clar ca faimoasa trilogie nu va fi pe lista mea de carti de citit. Imi cer scuze pasionatilor pentru astfel de carti, insa citind-o, am inteles ca nu intra in genul meu.

2 comentarii:

  1. Hobbitul nu e decât un fragment din întreaga mitologie a lui Tolkien despre Arda (Pământul de Mijloc). E un fragment scris pentru copiii lui, apoi a devenit carte. Stăpânul Inelelor e mult mai matură și scrisă pentru cititori mai în vârstă și nu pentru copii. E stilul lui să ofere o multitudine de informații dar asta nu înseamnă că nu pot fi asimilate pe parcursul lecturii. Mai dă o șansă operelor lui Tolkien, în fond el e părintele literaturii fantasy...

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite, ca sa nu te dezamagesc ca renunt atat de usor, promit ca pe viitor daca o sa ma "intalnesc" din nou cu Tolkien, o sa citesc. :)

    RăspundețiȘtergere