sâmbătă, 10 martie 2012

Henryk Sienkiewicz - Prin foc si sabie

Despre carte:

sursa: www.buybooks.ro
Prin foc si sabie aduce in atentie una din cele mai zbuciumate perioade din istoria Europei medievale, rascoala cazacilor si a taranilor ucrainieni din regatul Poloniei.
Autorul a putut sa cuprinda in aceasta carte toate calitatile omenesti - de la forta fizica a soldatului la geniul comandantului - si toate simtirile - de la foame si frica pana la ambitie si dragoste de tara.
In plus, avem unele din cele mai credibile si puternice personaje din literatura universala: patru prieteni, adevarati "muschetari", o prea-frumoasa Helena, un principe care lupta impotriva tuturor si oastea polona, disciplinata, calita in lupte si capabila de eforturi extraordinare, cazacii ucrainieni in stare sa moara pentru libertate ....
Prin foc si sabie este unul din cele mai frumoase romane istorice despre razboi si dragoste.
(sursa: http://www.librariabucuresti.com/Carti-Prin_foc_si_sabie-5956.htm)

Parerea mea:

Asemeni Potopului, aceasta carte a reusit sa imi starneasca interesul, m-a purtat in calatorii alaturi de personajele principale, m-a tinut in suspans, m-am temut si m-am bucurat odata cu personajele acestui roman. Acest roman este "proaspat" citit. Ieri l-am finalizat. Mi-am ignorat studiile si nu am reusit sa ma concentrez pe ele pana nu am aflat care este finalul.
Mi-am propus ca urmatoarea lucrare a autorului pe care o voi achizitiona, sa fie faimoasa "Quo Vadis". Nu stiu care este subiectul si nu stiu nici la ce ma voi astepta, insa sunt convinsa ca nu voi fi dezamagita.

3 comentarii:

  1. Nu am citit Potopul, in schimb am citit Prin foc si sabie, si Quo Vadis.Ti le recomand pe amandoua cu caldura.Am citit Quo Vadis in timpul orelor, in liceu, era atat de captivanta incat nici macar nu mai eram atenta la profesori.In principiu imi place scriitorul, are o maniera interesanta de a te tine in suspans, mai ales in romanul prin Prin foc si sabie, imi place cum zugraveste diferite tipologii umane.Iti recomand cartile scrise de el cu caldura (am decis sa citesc toate publicatiile lui) asa ca fii sigura ca nu vei fii dezamagita:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Rozalia. Si mie imi place acest autor si fi sigura ca voi citi tot ce imi va cadea in maini scris de acest autor.

    Pentru ca l-am citit, iti recomand si eu Potopul. E extraordinar si dupa cum deja esti o fana a lui Sienkiewicz, sunt sigura ca in cateva zile o vei termina. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Potopul este a doua carte din trilogia Prin foc si sabie, prima fiind chiar "Prin foc si sabie" si ultima "Pan Wolodyjowski"... Deci daca tot aveti de gand sa le cititi, faceti-o in ordine :)

    RăspundețiȘtergere