vineri, 17 februarie 2012

John Grisham - Cazul Pelican

sursa: www.elefant.ro
Despre carte:

La Washington, doi judecatori de la Curtea Suprema de Justitie din Satele Unite sunt ucisi cu brutalitate. In New Orleans, Derby Shaw, o tanara studenta la drept, intocmeste un dosar in care sustine o teorie iesita din comun despre acest caz. "Dosarul Pelican" provoaca un cutremur la Casa Alba, caci la mijloc sunt interese politice si financiare, la nivel inalt. Brusc, Derby descopera ca a devenit tinta unui asasin si ca nu mai poate avea incredere in nimeni pentru a reconstitui acest puzzle mortal. Cineva a citit dosarul lui Derby - cineva care nu se da inapoi de la nimic pentru a distruge toate dovezile unei conspiratii greu de crezut.

Parerea mea:

Pentru mine John Grisham a fost si este un geniu. Ador stilul lui de a scrie, de a gandi si de a expune faptele, creand un joc al mintii in jurul cazurilor expuse in cartile sale. Pentru majoritatea, aceasta carte este cunoscuta datorita filmului, Julia Roberts si Denzel Washington detinand rolurile principale. Eu personal nu am vazut filmul, insa cartea m-a captivat si am citit-o in numai 2 zile. V-o recomand, deoarece sunt convinsa ca o sa va placa. ;)

http://www.imdb.com/title/tt0107798/


2 comentarii:

  1. Felicitări pentru ideea de a face acest blog. Apreciez că rămâi un comentator "dintre noi" şi "al nostru", fără pretenţii de critic literar, aşa cum am văzut pe bloguri similare.

    Şi mie-mi place cum scrie Grisham. Dacă nu mă-nşel, "...Şi vreme e ca să ucizi" a fost preferatul meu. (Nu-mi mai amintesc foarte bine, că-s câţiva ani buni de când le-am citit.)
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru incurajari draguta mea! :*

    Pentru mine Grisham e mare!!! :)) Nu am citit "Si vremea e ca sa ucizi, insa am citit alte 2 carti ale lui despre care voi scrie in curand.

    RăspundețiȘtergere