sâmbătă, 18 februarie 2012

Haruki Murakami - Padurea Norvegiana

Despre carte:


sursa foto: www.ziaruldeiasi.ro
Romanul Padurea Norvegiana, care-si imprumuta titlul de la un hit al formatiei Beatles, Norwegian Wood, are ca fond atmosfera social-politica agitata a anilor '60. Naratiunea opune acestui laitmotiv dur momente de o intimitate emotionala rascolitoare. Povestea lui Toru Watanabe urmareste firul implicatilor psihologice nascute din dragostea imposibila pentru iubita prietenului mort. Totul se petrece pe fundalul unor episoade marcate la tot pasul de scene erotice in camere sordide de camin studentesc, de afise si discuri cu Jim Morrison, Miles Davis sau Bach, de lecturi din clasicii literaturii universale.

Parerea mea:


Cautand sa urmaresc filme asiatice, am citit review-uri bune despre film, premiat si apreciat. Insa cum nu am avut rabdarea sa-l urmaresc (doar primele 5 minute), in momentul in care m-am intalnit fata in fata cu cartea, am decis sa o cumpar. Din punctul meu de vedere a fost chiar ciudata, nefiind obisnuita cu stilul acesta de literatura. Personajele mi s-au parut pasive in actiunile lor si chiar lipsite de emotii, sau cel putin nu si le afisau.
Pe mine nu m-au incantat scenele erotice si descrierea detaliata a autorului, dar daca sunteti pasionati ai psihologiei si al cartilor erotice, cred ca aceasta carte va fi pe gustul vostru. Daca ar fi sa dau o nota pe o scara de la 1 la 10, as spune un 6+. Nu a fost complet pe gustul meu, insa voi cauta si alte carti ale autorului.

http://www.imdb.com/title/tt1270842/

Un comentariu:

  1. Salut,

    Ma numesc Vera Stan si promovez Revista de Povestiri. De nu iti este cunoscuta, nu-i bai, suntem inca mici, avem abia doua luni. Revista noastra contine 90% creatie literara sub forma de short stories si se adreseaza celor care citesc si au o minte tanara. Avem portite deschise catre cei care scriu bine, asa ca publicam mai degraba autori debutanti.

    As vrea sa te itreb daca ne-ai putea ajuta cu o recenzie. Daca nu esti in Brucuresti, platim noi transportul, nu ramane decat sa te bucuri de citit.:)

    Uite, pentru mai multe info despre cine suntem si ce facem viziteaza site-ul.http://www.revistadepovestiri.ro/

    Mersi!

    RăspundețiȘtergere